Infrastruktur

Vores hardware- og software-løsninger

Dansk Lokation


Som mange andre game-hosts, hostede vi, da vi startede Nice-Hosting, servere der blev kørt fra lejede dedikerede maskiner - typisk lejes disse hos store datacentre med serverlokationer i centraleuropa. Med tiden måtte vi dog indse at vi kun kunne levere den oplevelse vi ønskede, og fortsat ønsker, hvis vi overgik til selv at hoste de dedikrede maskiner, der driver vores game-servere. Derfor overgik vi gradvist til selv at hoste vores servere, og i dag kan vi stolt sige at vi selv hoster alle vores servere, i vores danske servercenter. Det er der mange fordele ved - dem kan du læse mere om her på siden, men blandt andet giver det dig den bedste forbindelse til din server (og dermed lav ping), samtidig med at vi har frie hænder, i forhold til at sammensætte vores infrastruktur, med både de hardware- og software-løsninger vi ønsker. Med friheden til det har vi skabt vores eget datacenter, og optimeret det gennem årene - resultatet af det, kan du læse mere om nedenfor.

Hardware


Endnu en fordel ved at selv at hoste alle vores servere, i vores eget datacenter, er at vi fuldstændigt frit kan sammensætte den hardware vi benytter. Det er en stor fordel - både for dig og for os. Vi har med efterhånden mange års erfaring inden for game-hosting, gjort os mange erfaringer i forhold til hvilken hardware der bedst sikrer en god spiloplevelse i de forskellige spil vi hoster. Ud fra vores ekstensive erfaring har vi sammensat hvad vi mener er det perfekte hardware-setup - nedenfor kan du læse mere om specifikationerne for vores forskellige servertyper, samt forskellen mellem henholdsvis standard og PRO-hosting.

Standard servere


Vores standard-servere er det produkt flest vælger at hoste deres server på. Det er der en god grund til. Standard-serverne hostes på hardware der er velegnet til at køre de mest almindelige former for game-hosting, med et lavt til middelhøjt spillertal. Standard-serverne er således et perfekt match til dig der f.eks. ønsker at drive en mindre server for dig og dine venner, og ikke forventer at benytte meget krævende udvidelser.

Standard-servere kører på vores HPE BladeCenters, der hver især har plads til 16 blades (maskiner).

Specifikationer (BladeCenters)

HP Enterprise C7000 G3

6x 2650W Platinum PSU (Redundant)

16x 10 GbE (SFP+ Pass-Thru)

Specifikationer (Blades)

2x Xeon E5-series @ 4.00 GHz Turbo

256 GB DDR3 ECC @ 1866 MHz

iSCSI SSD (network-shared)

Nice-Hosting Standard-server hardware - C7000 bladecenter

PRO servere


Vores PRO-servere er produktet til dig der forventer at skulle bruge mere end det vores standard-pakker tilbyder. Forventer du f.eks. at drive en server med mange spillere og/eller krævende udvidelser, er PRO typisk et rigtigt godt valg for dig. PRO-maskinerne er custom-bygget af os selv, med nøje udvalgte performance-komponenter.

Specifikationer

Ryzen 9 5900X @ 4.80 GHz Turbo

128 GB DDR4 @ 3200 MHz

Intel NVMe SSD

Nice-Hosting PRO-server hardware - Ryzen server

Software


Også når det kommer til den software vi benytter, har vi i kraft af vores eget datacenter, mulighed for skræddersy vores software-sammensætning, så vi kan levere den bedst mulige hostingoplvelse. Noget af den software vi benytter har vi selv udviklet, eller bygget videre på, mens andet er etablerede og ansete software-platforme. I vores valg af software har vi altid fokus på at give dig som kunde den mest brugervenlige oplevelse, samtidig med at vi værner om dine data, og sikrer at vores setup er 100% beskyttet mod uønsket indgriben eller angreb. Nedenfor kan du se et udpluk af den software vi benytter, og læse meget mere om hvordan vi benytter software til at optimere din brugeroplevlse.

Virtualisering


Vi benytter os af virtualisering, i store dele af vores hosting-setup - vores løsning er bygget på VMware, og sikrer en suveræn driftsikkerhed. Der er rigtig mange fordele ved virtualisering - heriblandt muligheden for at flytte virtuelle servere mellem dedikerede maskiner, helt uden nedetid. Dette betyder, at vi eksempelvis har mulighed for at udskifte eller opgradere komponenter i vores maskiner, helt uden du som kunde bliver generet af nedetid eller driftforstyrrelser. Vi benytter os ikke af virtualisering på PRO-servere, af tekniske årsager - bl.a. for at optimere ydeevnen.

Nice-Hosting virtualisering - VMware

Datasikkerhed


Der bliver dagligt taget backup af alle vores servere - med vores integration af Veeam, sker dette helt automatisk. På den måde er du sikker på aldrig at miste dine filer - selv hvis noget skulle gå galt på den dedikerede maskine, du er hostet på. Backups lagres i vores eget datacenter, og spejles samtidig til en sekundær backup-løsning i Tyskland, for redundans.

Nice-Hosting backup løsning - Veeam

GamePanelet


Noget vi er særligt stolte af er vores GamePanel. Panelet er bygget på open-source platformen Pterodactyl, som vi selv har lagt et stort arbejde i at videreudvikle. GamePanelet er nu det panel der benyttes til alle vores gameservere, uanset hvilket spil man hoster - og sikrer at alle servere er nemme at administere, samtidig med at der er mange muligheder for at konfigurere din server og installere mods eller andre typer tilføjelser. Du kan læse endnu mere om vores GamePanel her.

Nice-Hosting GamePanel

Anti DDoS


Vi er også super stolte af at være blandt de få danske hostingselskaber, der kan tilbyde dig både dansk server-lokalitet og dansk DDoS-beskyttelse. For dig som kunde betyder det nemlig en bedre ping, bedre stabilitet - og en mere sikker løsning, end du nogensinde før har oplevet. Alt i alt betyder det Danmarks hurtigste, bedste og mest sikre hosting-løsning, hvis vi nu selv skulle sige det. Men hvorfor er løsningen så særlig, hvordan virker den - og hvorfor kan vi tilbyde dig alt dette, når andre ikke kan? Alt dette vil du kunne finde svar på nedenfor.

Hvad er et DDoS angreb?


DDoS er en forkortelse af Distributed Denial of Service. Gennem de seneste år er DDoS-angreb desværre blevet mere og mere udbredt. Kort sagt er disse angreb utroligt nemme at iværksætte, og utroligt svære at beskytte sig effektivt imod - og netop derfor er denne angrebsform blevet så populær. Angrebet har som udgangspunkt ikke til formål at 'hacke' servere, og stjæle filer, men blot at få dem til at gå ned - og dermed altså potentielt betyde at serverne mister både spillere og popularitet. DDoS-angreb er naturligvis ulovlige (jf. straffelovens § 293, stk. 2), men desværre ofte meget svære at spore - og derfor kan man altså desværre ikke regne med at være fri for DDoS-angreb i vores branche, blot fordi de ikke er tilladte. Det bedste man kan gøre for at være sikret mod DDoS-angreb er at have et effektivt 'anti DDoS-skjold' foran sit server-netværk som kan filtrere ondsindet trafik - og lige præcis det er hvad vi her hos Nice-Hosting giver dig!

Hvorfor er ordentlig DDoS beskyttelse svært i Danmark?


Årsagen til at meget få danske hosting-selskaber kan tilbyde deres egen DDoS-beskyttelse, er at det er ganske omkostningsfuldt at opbygge og vedligeholde den infrastruktur der skal til, for effektivt at forsvare et server-netværk. Desværre er det sådan med DDoS-angreb at de er meget enkle og billige at bestille via nettet - faktisk viste en undersøgelse i 2017 at et effektivt DDoS-angreb nemt kan bestilles for ned til $5 dollars (Securelist, 2017). Det er skræmmende billigt i forhold til den nedetid et sådan angreb kan forårsage - og ikke mindst i forhold til den store mængde serverudstyr- og netværkskapacitet der skal til, for at beskytte mod sådanne angreb.

Teknisk beskrivelse og leverandør


DDoS-angreb opleves, som nævnt, desværre i stigende grad også i Danmark, i takt med at denne type angreb bliver enklere at iværksætte. Med vores løsning 'DDoS Inline' sammensat med en Arbor APS i vores eget datacenter, er vores netværkstrafik ledt gennem intelligent og state-of-the-art DDoS-udstyr der løbende overvåger trafikken og detekterer unormale trafikmønstre eller anden mistænkelig adfærd. Mitigering (filtrering af trafik) vil træde i kraft øjeblikkeligt ved application-angreb eller mindre volumetric-angreb, efter et mistænkeligt forhold mod din server opdages. Ved større volumetric-angreb bliver trafikken automatisk mitigeret gennem vores leverandørs scrubbing center, og filtreres automatisk. Der opnås derfor næsten en garanti for, at alting forbliver online, såfremt netværket bliver ramt. Mitigeringen vil filtrere det uønskede trafik (DDoS-angrebet), og lade vores services være fortsat tilgængelige for den øvrige, lovlige trafik. Løsningen håndterer Layer 3 - Layer 7 angreb herunder DNS-, SSL- og VSE-floodingangreb (Valve Source Exploit). Aktuelt er løsningen dimensioneret til at modstå op til 480 Gbps angrebstrafik og levere mere end 10 Gbps ren trafik.

Nice-Hosting DDoS beskyttelse illustration

Udover markedets bedste DDoS beskyttelse til at passe på vores trafik, sidder der aktivt yderst kompetente mennesker i vores leverandørs dansk-placerede overvågningscenter og holder øje med trafikken døgnet rundt. Dette giver den bedste forsikring i tilfælde af unormale og atypiske trafikmønstre og at der vil blive ageret øjeblikkeligt, så alle angreb bliver afvist og effektivt afværget.

Mitigerings historik


Nedenfor ser du en oversigt over de seneste afværgede angreb imod vores netværk