I denne guide kan du lære hvordan du bruger WorldEdit Schematics.

Et WorldEdit Schematic, er en WorldEdit-fil som indeholder en kopi af et område.
Dette kan f.eks. være et Minecraft-hus, et spawn-område, eller et helt map.

Schematics er et godt værktøj til at gemme og flytte bygninger/områder mellem servere.

I denne guide viser vi dig hvordan du:
- Kan gemme et område som Schematic
- Kan downloade et Schematic fra din server
- Kan uploade et Schematic til din server
- Kan indsætte et Schematic

Forberedelse

For at bruge WorldEdit Schematics, kræver det at du har pluginnet WorldEdit installeret på din server.

Har du planer om at indsætte store Schematics, som f.eks. en hel verden, anbefaler vi at du bruger FAWE i stedet for WorldEdit.

FAWE er en optimeret udgave af WorldEdit - med FAWE kan du indsætte kæmpe områder, uden din server crasher - det fungerer nemlig ved at indsætte små dele af gangen, i stedet for det hele på én gang.

Vi vil til enhver tid anbefale, at du bruger FAWE fremfor WorldEdit.
Du kan se vores guide til installation af FAWE her:
Installation af FAWE (Fast Async WorldEdit)

Gem et område som Schematic

1. Tilslut din server

2. Skriv kommandoen //wand (Ja, med 2 skråstreger)

Hvis du ikke har adgang til denne kommando, skal du give dig selv OP / Admin
    Dette har vi en guide til her: Gør dig selv OP / Admin

3. Du vil nu modtage en træ-økse. Dette er WorldEdit's værktøj til at markere områder.
    WorldEdit hos Nice-Hosting

4. Vi bruger dette hus som eksempel - det vil vi gerne gemme som et Schematic

Et minecraft Hus - Nice-Hosting

5. Med WorldEdit skal du nu markere hele huset.

Dette gøres ved at sætte 2 punkter, diagonalt fra hinanden.
    På den måde, får vi hele huset med, som illustreret herunder:
    Illustrering af WorldEdit Markering hos Nice-Hosting

6. Sæt første punkt, ved at venstre-klikke med WorldEdit øksen på jorden.
    Første marking med WorldEdit - Nice-Hosting Guide Center

7. Gå nu om på den anden side af huset (diagonalt, som vist i illustrationen).

Sæt det andet punkt, ved at højre-klikke med WorldEdit øksen på jorden
    Sæt anden markering med WorldEdit hos Nice-Hosting

8. Du har nu markeret blokkene mellem de 2 punkter.
    Du skal nu udvide din markering, til at være lige så højt som huset.

Dette gøres med kommandoen //expand <antal-blokke> up (Ja, med 2 skråstreger)
    I dette tilfælde er vores hus omkring 30 blokke højt, så vi skriver: //expand 30 up
    Udvid din WorldEdit markering med 30 blokke op - Nice-Hosting Minecraft Server Guide

9. Du har nu markeret hele huset

Du vil ikke kunne se selve markeringen, men vi har lavet denne illustration til dig, som kan hjælpe dig med at forstå det:
    Se din WorldEdit Markering Nice-Hosting

10. Med markeringen på plads, kan du nu gemme det som et Schematic

Det er nu vigtigt at du placerer dig på jorden foran huset, da din placering afgører hvordan huset vil blive placeret når man indsætter dit Schematic igen.

Først skal du kopiere huset, skriv: //copy (Ja, med 2 skråstreger)

Skriv derefter: //schem save <navn-til-schematic> (Ja, med 2 skråstreger)

I dette eksempel vil vi kalde vores Schematic for "Hus", så vi skriver:
    //schem save Hus
    Gem et Schematic på din server hos Nice-Hosting

Du har nu gemt et område som et WorldEdit Schematic!

Download et Schematic fra din server

1. Når du gemmer Schematics på din server, vil de blive placeret i WorldEdits 'Schematics'-mappe.

Har du ikke styr på FTP, kan du følge denne guide:
    Sådan bruger du den indbyggede FTP i Minecraftpanelet

Mappen finder du i din FTP under plugins > WorldEdit > schematics
    WorldEdit Schematics hos Nice-Hosting

2. Inde i mappen vil du kunne se dine Schematics
    Se dine worldedit schematics på din minecraft server hos Nice-Hosting

3. Klik på det Schematic du vil downloade til din computer
    Download et Schematic fra din minecraft-server hos Nice-Hosting

Du har nu downloadet et Schematic fra din server!

Upload et Schematic til din server

Fra internettet kan du finde Schematics du kan downloade og indsætte på din server.
Et godt sted at finde Schematics er her: Minecraft Schematics

For at uploade et Schematic til din server, skal du logge på din servers FTP.

Du kan enten bruge den indbyggede FTP i Minecraftpanelet, eller et FTP program som FileZilla.

Vi har en guide til den indbyggede FTP her:
Sådan bruger du den indbyggede FTP i Minecraftpanelet

Vi har en guide til FileZilla her:
Installation og brug af FileZilla FTP

Du vælger selv hvilken du bruger - i dette eksempel vil vi bruge den indbyggede FTP i Minecraftpanelet.

1. Din .schematic fil skal uploades til WorldEdits Schematics mappe

2. Mappen finder du i din FTP under plugins > WorldEdit > schematics

Hvis mappen ikke findes, kan du blot oprette den. Vær sikker på, at du kalder den præcis "schematics"
    WorldEdit Schematics hos Nice-Hosting

3. Gå ind i mappen, og i højre side klik "Upload"
    Upload et Schematic til din server hos Nice-Hosting

4. Klik "Vælg fil"
    Upload et WorldEdit Schematic til din Minecraft Server hos Nice-Hosting.dk

5. Vælg dit Schematic, og klik derefter "Åbn"
    Vælg det Schematic du vil uploade til din server hos Nice-Hosting

6. Klik derefter "Udfør", for at uploade dit Schematic til din server
    Gennemfør din upload af Schematic til din server hos Nice-Hosting

7. Når din upload er gennemført, vil du modtage en bekræftelse som denne:
    Dit schematic er nu uploadet til din minecraft-server hos Nice-Hosting

Du har nu uploadet et Schematic til din Minecraft-server!

Du behøver ikke at genstarte din server, for at kunne bruge det - det er klar med det samme.

Indsæt et Schematic

For at indsætte et Schematic, kræver det at det ligger i dine server-filer.

Hvis du ikke har uploadet dit Schematic endnu, så scroll op og læs fra:
Upload et Schematic til din server

1. Når du vil indsætte et Schematic, skal du finde navnet på dit Schematic

For at se en liste over Schematics på din server, kan du skrive:
    //schem list (Ja, med 2 skråstreger)
    Se en liste over Schematics på din minecraft-server hos Nice-Hosting.dk

2. I dette tilfælde hedder vores Schematic "medieval-house"

For at loade dit Schematic, skriver du:
    //schem load <navn-på-schematic> (Ja, med 2 skråstreger)

I vores tilfælde er det //schem load medieval-house
    Indlæs et WorldEdit Schematic på din minecraft server

Hvis du modtager nedenstående besked, betyder det, at det Schematic du forsøger at loade, er lavet til en nyere version af Minecraft, end din server kører.

Du kan ikke loade Schematics, som er lavet i nyere versioner af Minecraft.
    Du kan ikke loade Schematics som er lavet i nyere versioner af Minecraft

3. Du er nu klar til at indsætte dit Schematic.

Stil dig det sted du vil indsætte dit Schematic, og skriv kommandoen:
    //paste (Ja, med 2 skråstreger)
    Indsæt dit WorldEdit Schematic på din server hos Nice-Hosting

Du har nu indsat et Schematic på din Minecraft-Server!