Installation af Datapack

I denne guide ser vi på hvordan man installerer Datapacks på sin server. Datapacks virker på servere der kører Minecraft version 1.14 eller nyere.

Datapacks er en udvidelse man kan tilføje til sin server, som kan ændre på hvordan forskellige ting fungerer. Man kan blandt andet tilføje nye advancements (Fremskridt), loot tables (drops), structures (villages, strongholds osv.), recipies (crafting opskrifter) og meget mere.

Datapacks fungerer altså lidt som et simpelt spigot plugin.

Installer Datapack på din Minecraft Server

Ved du allerede hvilken datapack du vil installere, og har downloadet den, kan du springe til punkt 3

Datapacks kan findes mange steder - et af de mest populære er VanillaTweaks.net. Her kan man vælge eller kombinere de funktioner man gerne vil tilføje, og downloade dem i en samlet datapack.

1. Vælg en Datapack

I denne guide vil vi tilføje "Player Head Drops" som gør at man ved at dræbe en anden spiller, får spillerens hovede.

Vi klikker derfor på "Player Head Drops" på VanillaTweaks.net, og klikker derefter "Download" oppe i højre side.
    Vælg datapack til din server hos Nice-Hosting

2. Gør din Datapack klar til upload

Du har nu downloadet din Datapack. Hvis du har brugt VanillaTweaks.net, skal du nu udpakke den ZIP-fil du har downloadet. Indeni filen ligger nemlig en anden ZIP-fil - denne skal uploades til din server.
    For at udpakke den fil du har downloadet, skal du højreklikke på den og klikke "Udpak her". (Dette kræver programmet WinRAR)
    Gør din datapack klar til upload hos Nice-Hosting

Du vil herefter se, at en ny ZIP fil er dukket op. Dette er din datapack, som du skal uploade til din server
    Her er din datapack hos Nice-Hosting

3. Upload din Datapack til din server

Du skal nu til at uploade din Datapack til din server. Dette gøres nemmest med FileZilla. Har du ikke helt styr på FileZilla, har vi en guide til det her: Installation og brug af FileZilla FTP
    Når du er logget på din server med FileZilla skal du gå ind i din servers verden-mappe. Som oftest hedder denne "world" medmindre du har installeret en anden verden på din server.

I din verden-mappe skulle der gerne ligge en anden mappe ved navn "datapacks". Hvis denne ikke eksisterer, skal du blot oprette den.

Gå ind i mappen "datapacks"
    Det er nu endelig tid til at uploade din Datapack. Så træk din datapack ZIP fil fra tidligere ind i din "datapacks" mappe i FileZilla
    Upload din datapack til din minecraft-server hos Nice-Hosting

4. Du skal nu genstarte din server, for at aktivere Datapacken.

Gå til forsiden af Minecraftpanelet og genstart ved at klikke på: Genstart din server hos Nice-Hosting

Du har nu installeret en Datapack på din server!