I denne guide kan du lære hvordan du installerer og bruger FileZilla. FileZilla er et FTP program, som du kan bruge til at administrere dine server-filer. Med FileZilla kan du uploade, downloade, se og redigere filerne der ligger på din server.

Download og installation

1. Gå til FileZillas hjemmeside, og klik "Download FileZilla Client"
  2. Klik "Download" ved den gratis version
  3. Gennemfør herefter installationen på din computer
    Download FileZilla Client

Find dine login-oplysninger

Du har nu hentet og installeret FileZilla. Du er nu klar til at finde dine login-oplysninger.
Du skal bruge dine login-oplysninger og din servers FTP-IP. Dette finder du nemt i Minecraftpanelet

1. Log ind på dit Minecraftpanel, og klik "Filer" i sidebaren, og derefter "FTP fil-adgang"
    Find dine FTP-oplysninger hos Nice-Hosting

2. Din servers FTP-IP vil stå ud for "FTP IP"

Dit brugernavn til FTP vil stå ud for "FTP Brugernavn".
    Bemærk dette er din mail-adresse, efterfulgt af din servers ID.
    Dine FTP oplysninger til din Minecraft-server hos Nice-Hosting

Tilslut din server

Du har nu fundet din FTP IP og FTP Brugernavn. I dette tilfælde er vores oplysninger:
FTP IP: DK5.nice-hosting.dk
FTP Brugernavn: frederik@nice-hosting.dk.8603
Din FTP Adgangskode er den adgangskode du bruger til at logge ind på Minecraftpanelet.

1. Åben FileZilla. I feltet "Vært" skriver du din FTP IP
  2. I feltet "Brugernavn" skriver du dit FTP Brugernavn
  3. I feltet "Adgangskode" skriver du din adgangskode til Minecraftpanelet
  4. Klik nu "Lyntilslut"
    Indtast dine FTP oplysninger i FileZilla
  5. Hvis FileZilla kommer op med følgende vindue, klikker du blot "OK"
    Accepter FileZilla tilslutning

Brug af FileZilla

Du er nu tilsluttet din servers FTP, og kan se dine server-filer

1. I venstre side kan du se filer på din egen computer
  2. I højre side kan du se din servers filer
    Forklaring af FileZilla hos Nice-Hosting

Du kan nu downloade og uploade filer til din server, ved at hive dem mellem vinduerne.

I eksemplet nedenfor, uploader vi først filen "server-icon.png" til serveren
Derefter downloader vi "world"-mappen til vores computer:
Demonstration af hvordan man bruger FileZilla hos Nice-Hosting

Du kan også redigere config- og tekst-filer, ved at højreklikke på dem og vælge "Vis/Rediger".
Når du er færdig med at redigere i en fil, gemmer du den blot, og derefter klikker "Ja" i FileZilla, for at uploade den redigerede fil.

I eksemplet nedenfor åbner vi server.properties filen, og aktiverer whitelist. Herefter gemmer vi filen og uploader den tilbage til serveren:
Demonstration af hvordan man redigerer filer med FileZilla hos Nice-Hosting

Det var det!

Du har nu installeret FileZilla, og lært de basale ting du skal kunne, for at benytte programmet.

God fornøjelse!