Installation og opsætning af GroupManager

Denne guide er også lavet i en video-version!
Bemærk - video'en er gammel, der vil snart blive lavet en ny.

- Så hvis du hellere vil se og høre hvad du skal gøre, fremfor at læse det, så kan du benytte videoen ovenfor i stedet for tekstguiden. Begge guides lærer dig altså præcist det samme, bare på forskellige måder - på den måde kan alle være med!

I denne guide kan du lære hvordan du installerer og opsætter GroupManager på din server.

GroupManager er et plugin, du kan bruge til at styre rettigheder på din server.
Du kan med pluginnet oprette ranks/grupper, med forskellige rettigheder og chat-prefixes.

Du kan f.eks. lave:
- Admin-rank med adgang til kommandoer som /ban, /mute, /kick osv.
- Give normale spillere adgang til specifikke kommandoer, f.eks. /tpa, /fly osv.
- Give ranks/grupper et chat-prefix der vises foran deres navn når de skriver i chatten
- Og meget mere

GroupManager er altså et rigtig smart plugin, til dig som vil have kontrol over hvad spillere skal have adgang til på din server.

Forklaring

I denne guide installerer vi Nice-Hostings Plugin-pakke "Essentials & GroupManager", som indeholder de plugins du skal bruge, samt en allerede opsat rank-konfiguration med rettigheder.

Med pakken får du altså GroupManager pluginnet, og en konfigurations-fil allerede opsat med en række ranks/grupper med forskellige rettigheder.

Vil du i stedet manuelt installere disse plugins, kan du følge vores guide til installation af plugins her:
Installation af plugins via. Indbygget FTP

Vores plugin-pakke indeholder følgende ranks/grupper:

Ejer:

Prefix: [Ejer]
Rettigheder: Adgang til alle kommandoer

Med-Ejer:

Prefix: [Med-Ejer]
Rettigheder: Adgang til alle kommandoer

Moderator:

Prefix: [Moderator]
Rettigheder: Adgang til det samme som Default og Premium, plus /fly, /ban, /unban, /kick mm.

Premium:

Prefix: [Premium]
Rettigheder: Adgang til det samme som Default, plus /heal, /enchant, /nick, /repair mm.

Default:

Prefix: [Normal]
Rettigheder: Adgang standard-kommandoer som /spawn, /back, /money, /msg, /pay, /tpa mm.

Installation af GroupManager på din server.

1. Login på dit Minecraftpanel

2. Tryk på "Filer" i venstre sidebar, og derefter på "One-click panel"
    Find one-click panelet på din Minecraft server hos Nice-Hosting

3. I dropdown-menuen kan du vælge imellem mange forskellige spændende funktioner.

Du skal scrolle ned og vælge "[Plugin-Pakke] Essentials & Groupmanager"
    Vi har plugin-pakker til forskellige Minecraft-versioner. Du skal vælge den version som din server kører.

I dette tilfælde kører vores server Minecraft version 1.12.2, så vi vælger
    "[Plugin-Pakke] Essentials & Groupmanager til 1.12.2"
    Installer Groupmanager på din Minecraft Server hos Nice-Hosting

4. Når du har valgt den korrekte Plugin-Pakke, klikker du "Start"
    Installer Plugin-pakke på din server hos Nice-Hosting

5. Gå nu til forsiden af dit MinecraftPanel, og genstart din server ved at klikke på: Genstart din Minecraft-server hos Nice-Hosting

Du har nu installeret GroupManager på din Minecraft Server!

Sådan bruger du GroupManager

GroupManager har mange funktioner og måder det kan sættes op på.
Herunder kan du se en liste over de mest brugbare kommandoer.

Giv dig selv Ejer-rank:
Kommando: /manuadd <dit-navn> Ejer
Eksempel: /manuadd NiceHosting Ejer

Giv en spiller en rank:
Kommando: /manuadd <spiller-navn> <rank-navn>
Eksempel: /manuadd NiceHosting Moderator

Sæt en spiller tilbage til standard-rank:
Kommando: /manuadd <spiller-navn> Default
Eksempel: /manuadd NiceHosting Default

Tilføj en permission til en rank:
Kommando: /mangaddp <rank-navn> <permission>
Eksempel: /mangaddp default essentials.kits.starterkit

Fjern en permission fra en rank:
Kommando: /mangdelp <rank-navn> <permission>
Eksempel: /mangdelp default essentials.kits.starterkit

Se hvilken rank en spiller har:
Kommando: /manwhois <spiller-navn>
Eksempel: /manwhois NiceHosting

Ændre chat-prefix for rank:
Kommando: /mangaddv <rank-navn> prefix <prefix>
Eksempel: /mangaddv Default prefix &6[Normal]

Se en liste over ranks på din server:
Kommando: /listgroups

Du kan se en fuld liste over GroupManager kommandoer og opsætning her:
https://wiki.mc-ess.net/wiki/Group_Manager/Commands