Hvordan sætter jeg permissions/ranks op? (GroupManager & Essentials)

Denne guide er også lavet i en video-version!

- Så hvis du hellere vil se og høre hvad du skal gøre, fremfor at læse det, så kan du benytte videoen ovenfor i stedet for tekstguiden. Begge guides lærer dig altså præcist det samme, bare på forskellige måder - på den måde kan alle være med!

Tekst version:

På mange servere kan det være en rigtig god idé at have et permisions-system, således at hver spiller har en rank der styrer hvad spilleren kan - og ikke kan. Derfor har vi gjort det super nemt at sætte et permission/rank-system op på din server, sådan at du hurtigt og nemt kan installere et permissions-plugin, også selvom du ikke har prøvet det før! Vi kommer til at bruge pluginnet GroupManager som er det klart mest anvendte permissions-plugin, og som både er super nemt at bruge, men samtidigt har masser af funktioner. Lyder det som noget for dig? Så lad os komme igang.

1. Installation af GroupManager
Som det allerførste skal GroupManager selvfølgelig installeres på serveren - og faktisk skal vi samtidigt installere pluginnet Essentials, som også kan hjælpe dig med at administere din server, og som samtidigt hjælper GroupManager med at fungere optimalt. Heldigvis kan du hente både GroupManager og Essentials, direkte fra Minecraftpanelets One-Click Panel. For at komme derind skal du blot starte på forsiden af Minecraftpanelet, og derefter trykke på 'Filer' i venstre side, og efterfølgende på 'One-Click Panel' (1).

Fra One-Click Panelet kan du med ét enkelt klik foretage en masse smarte funktioner - f.eks. installere mods eller plugins - eller nulstile din server. Men i denne guide skal vi altså blot installere GroupManager og Essentials, så derfor skal du klikke på feltet øverst i One-Click Panelet, og vælge 'Installer Essentials & GroupManager', og vælge den version som din server kører (2). I dette tilfælde køre den server der benyttes til guiden Minecraft 1.12.2, så derfor vælger vi selfølgelig denne - men du skal altså altid huske at vælge den version, der passer til netop din server. Når du har valgt den  rigtige version af Essentials og GroupManager, skal du klikke på 'start' (3) og derefter gå tilbage af forsiden af Minecraftpanelet og genstarte din server. Herefter er installationen fuldført - og vi kan nu gå videre til hvordan du tilpasser og bruger GroupManager.

2.  Dine nye grupper/ranks
Nu hvor du har installeret GroupManager via Minecraftpanelets One-Click Panel,  har du også automatisk fået Nice-Hostings groups-fil med. Det betyder at der allerede er blevet opsat en række grupper (ranks) på din server. Faktisk har din server nu allerede alle  disse grupper:

• 'Default'-gruppen: denne gruppe tildeles til alle nye spillere, og de bliver i den så længe de ikke bliver flyttet til en anden. Gruppen har permissions til en række 'standard'-ting, men kan selvfølgelig ikke skrive f.eks /fly, /gm, /ban eller lignende adminkommandoer. Gruppens prefix (det der står foran spillernavnet) er [Normal].

• 'Premium'-gruppen: denne gruppe er stadigvæk tiltænkt almindelige spillere, men kan lidt mere end Default-gruppen. F.eks. kan disse spillere skrive /repair,  /enchant og bruge særlige farver i chatten. Denne gruppe har heller ikke adgang til adminkommandoer. Gruppens prefix er [Premium].

• 'Moderator'-gruppen: denne gruppe har adgang til både funktionerne fra Default- og Premiumgruppen og derudover også en række adminfunktioner. Det betyder f.eks. at spillere i denne gruppe har adgang til kommandoer som /ban, /kick og /mute - kommandoer der typisk anvendes af en servers staff-team. Gruppen har dog ikke adgang til f.eks. /gm. Gruppens prefix er [Moderator].

• 'Med-Ejer'-gruppen: denne gruppe har adgang til præcis de samme kommandoer om spillere i 'Moderator'-gruppen, men ligesom i alle de andre grupper kan du selvfølgelig altid tilføje eller fjerne permissions fra både denne og de andre grupper, hvis du har lyst til dette - hvordan du gør dette, kommer vi selvfølgelig til senere i guiden. Forskellen fra 'Moderator' til 'Med-ejer'-gruppen er gruppens prefix, som for denne gruppe nemlig er [Med-Ejer].

• 'Ejer'-gruppen:  denne gruppe er lidt speciel i og med at spillere i denne gruppe har adgang til alle kommandoer. Gruppen har en særlig permission, som gør at at man ikke tildeler enkeltvise permissions i denne gruppe, men i stedet kan gruppen bare alt. Det betyder selvfølgelig, at du skal passe meget på hvem du giver denne rank til. Gruppens prefix er [Ejer]

Som allerede fortalt, kan du nemt ændre på grupperne - f.eks. ændre på hvilke permissions hver enkelt gruppe har, hvilket prefix grupperne har - eller endda lave dine helt egne grupper. I denne guide har vi mest af alt fokus på hvordan du installerer, og bruger de mest basale GroupManager-kommandoer, men har du lyst til at lære hvordan du selv kan konfigurere dit GroupManager yderligere, kan du læse meget mere om GroupManager (på engelsk) her - og ligeledes er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Men for nu vil guiden gå videre til hvordan du in-game kan bruge GroupManager, og f.eks. hvordan du kan flytte en spiller til en ny gruppe.

3. Sådan bruger du GroupManager in-game
GroupManager kan både konfigureres via de forskellige konfigurationsfiler, som du finder på din servers FTP (under plugins -> GroupManager), men også direkte fra serverens konsol eller in-game. I denne guide kommer vi til at tage udgangspunkt i nogle af de kommandoer som du kan bruge in-game, da det oftest er den allernemmeste måde at bennyte GroupManager på. Så lad os bare hoppe ud i nogle af de kommandoer, som er rigtig gode at kunne - og har du lyst til at lære endnu flere, så kan du klikke her

Sådan flytter du en spiller til en ny gruppe
Som tidligere skrevet starter alle spillere i Default-gruppen, dem der in-game hedder [Normal] - men har du f.eks. lyst til at flytte en spiller fra Default-gruppen til Moderator-gruppen, kan du her lære hvordan du gør. Lad os først starte med hvordan kommandoen for at flytte en spiller til en anden gruppe generelt ser ud - bagefter tager vi et eksempel: /manuadd <spiller> <gruppe> .  Det vil altså sige at hvis vi ønsker at flytte en spiller der f.eks. hedder MineMaster123 fra Default- til Moderator-gruppen, så er kommandoen /manuadd MineMaster123 Moderator.

Sådan tjekker du hvilken gruppe en spiller er
Hvis du f.eks. inden du flytter en spiller til en ny gruppe, lige har behov for at tjekke hvilken gruppe spilleren egentlig er i nu, er der selvfølgelig også en kommando til at tjekke dette. Den generelle kommando til dette er: /manwhois <spiller> . Det vil altså sige at hvis vi ønsker at tjekke hvilken gruppe spilleren MineMaster123 er i, så skal der bare skrives kommandoen /manwhois MineMaster123

Sådan giver du en ny permission til en gruppe
GroupManager er bygget op omkring at hver gruppe har en række 'permissions'. Hvis du har lyst til at give en gruppe en ny permission er dette ganske nemt at gøre in-game - den generelle kommando er: /mangaddp <gruppe> <permission> . Hvis vi som et eksempel ønsker at give Premium-gruppen lov til at skrive kommandoen /thru, som tillader dem at gå igennem vægge, skal vi give dem den tilhørened permission som er essentials.thru. Det vil altsåsige at vi in-game i dette eksempel skal skrive /mangaddp Premium essentials.thru.

Sådan fjerner du en permission fra en gruppe
Ønsker du derimod at fjerne en permission fra en gruppe, kan dette også gøres in-game. Den generelle kommando er /mangdelp <gruppe> <permission>.  Hvis vi som et eksempel vil gøre sådan at Moderator-gruppen ikke længere kan skrive /fly, så skal vi fjerne permissionen essentials.fly fra gruppen. Dette gøres in-game ved at skrive kommandoen /mangdelp Moderator essentials.fly.

Det var nogle af de mest basale GroupManager-kommandoer, men som sagt er der mange flere - og de kan altså findes lige her. Hvis du er i tvivl om hvilken permission en specifik kommando kræver, så kan du næsten altid google det plugin kommandoen tilhørerer, efterfulgt af 'permssions' - altså f.eks 'essentials permissions' eller 'factions permssions'. Via Google kan du som oftest finde en fuld liste over plugins kommandoer, og de dertilhørende permissions.

Det var det - tillykke med at du nu har fået et super godt gruppe/rank-plugin på din server, godt gået!

Har du problemer, eller er du stadig i tvivl? Så kontakt os - vi er her for at hjælpe!

Kontakt os via:
Facebook-Chat:
 Tryk på chat-ikonet i højre hjørne

Support-Ticket:  Klik her

Vi glæder os til at høre fra dig!