Hvordan installerer jeg et workhop-map?

I denne guide lærer du hvordan du benytter dig af maps fra Steams store Workshop, på din server. Når du først har fået det lært, har du nem adgang til tusindevis af brugerlavede maps - ret cool, ik'?

1. Vælg dit map & find din auth-key
Til brug for denne guide, skal du bruge to ting: dels skal du finde det map ID, du ønsker at sætte på din server fra Steams Workshop, og dels skal du finde din auth-key. Bare rolig - vi gennemgår præcis hvordan man finder de to ting, nu.

Start med at åbne Steams Workshop, enten i din Steam-klient eller i din webbrowser - det bestemmer du helt selv. I højre side af workshoppen under "game mode", kan du vælge forskellige game modes, hvorunder der ligger en helt masse maps. Find det map du ønsker, og åben steam-siden for det. Du skal nu kopiere mappets ID - det finder du i URL'en (som findes i toppen af din browser eller klient). Her skal du kopiere den del af URL'en som er market med fed nedenfor:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1182021003&searchtext=

Du skal altså ikke kopiere de tal der står ovenfor, men de tal der i den URL der tilhører det map du skal bruge. Det ovenstående er blot et eksempel, således at du kan se at det alene er tallene du skal kopiere - og derefter skal du gemme dem i f.eks. din notesblok/noter, eller lign., for den skal nemlig bruges senere.

Som det næste der skal gøres er at finde din Steam auth-key, det er heldigvis rimeligt nemt. Start med at klikke her. Du skal måske starte med at logge ind - hvis Steam beder dig om dette, skal du selvfølgelig gøre det. Derefter skal du udfyde det felt der beder om dit domænenavn, med din server IP - og huske at acceptere Steams betingelser. Herefter får du din auth-key, den skal du ligeledes kopiere, og gemme f.eks. i din noteblok/noter.

2) Tilpas dit startup-paramater
Nu er du snart i mål - som det sidste skal de to koder (altså mappets ID og din auth-key) bare indsættes i dit startup-parameter. Dette gør du ved at klikke på startup-paramter på forsiden af GamePanelet, derefter skal du oprette custom/brugerdefineret startup-parameter, hvis du ikke allerede har et. Her skal du insætte dit map ID i feltet udfor "+host_workshop_map". Husk også at sætte kryds ud for dette felt. Derefter indsætter du din authkey i feltet "-authkey" - og også her sætter du kryds udfor. Derefter gemmer du blot, og genstarter din server - og så var det fatksik dét :-)