Hvordan bruger jeg GOTV?

I denne guide skal det handle om hvordan du aktiviterer GOTV - og dermed kan invitere folk til at "se på" mens andre spiller, uden at de kan deltage i spillet selv. Heldigvis er det rimeligt nemt både at aktiviere og benytte GOTV - så lad os se at komme igang! :-)

1) Vælg et brugbart startup-parameter.
Som du måske ved, er en del af dine servers indstillinger bestemt af det startup-parameter, som serveren starter på baggrund af. Her kan du bla. bestemme din servers gamemode, tickrate og startmap - men altså også hvorvidt GOTV er slået til/fra. Derfor skal du naturligvis nu vælge et startup-parameter med GOTV slået til. Først skal du klikke på 'startup-parameter', på forsiden af GamePanelet, som vist nedenfor, og derefter følge de videre trin:

- Hvis du benytter dig af standard startup-parameter, skal du vælge det der hedder "Competitive - Med GOTV - 128 Tick"

- Hvis du alternativt benytter dig af et brugerdefineret startup-parameter, så skal du blot lade være at sætte kryds i boksen "deaktiver GOTV" - for her er GOTV slået til som standard.

Det er vigtigt at det startup-parameter du ønsker at benytte er markeret med fed på serverlisten, og at der i højre side udfor står "valgt" - så benytter serveren nemlig dette statup-parameter. Husk at du altid skal genstarte din server, for at startup-parameter ændringer træder i kraft.

2) Konfigurer GOTV
Du kan også konfigurere indstillingerne for GOTV - det er ikke noget du skal, men det er ihvertfald en god idé at vide hvor du finder indstillingerne til GOTV. Start med på forsiden at klikke dig ind på din FTP (eller benyt dig alternativt af f.eks. FileZilla). Naviger gennem mapperne 'csgo -> cfg' og klik på blyanten udfor filen 'server.cfg'. I filen skal du scrolle ned til bunden til afsnittet der hedder "TV options", her skal du tilføje følgende linjer:

tv_enable 1
tv_delay 30
tv_advertise_watchable 1

Med 'tv_delay' bestemmer du den forsinkelse der er for de der ser på kampen. Typisk benyttes en forsinkelse således at de der ser på kampen, ikke kan videregive evt. brugbare informationer til nogle af deltagerne i kampen - men forsinkelsens længde bestemmer du naturligvis selv. Når du har indsat ovenstående, skal du blot klikke på 'save/gem' i toppen - og genstarte serveren.

3) Find din GOTV-port
Nu hvor GOTV er aktiviteret, kan du finde den IP (inklusiv port) der skal benyttes for at forbinde til din servers GOTV. Dette gøres ved fra forsiden af GamePanelet at klikke på 'konsol', og herefter skrive 'status'. Efter dette er skrevet fremkommer en række informationer, blandt andet en linje startende med 'gotv', som indeholder porten til dit GOTV. Denne port skal du sætte bag på din IP, altså kunne en GOTV IP f.eks. se sådan her ud: 'game5.nice-hosting.dk:27027'. Husk du altid skal sætte din egen GOTV port til sidst - som altså i dette tilfælde var '27027'.

4) Forbind til GOTV

Du forbinder til GOTV, på samme måde som til alle andre servere. Altså f.eks. ved i din konsol at skrive connect ip.xxx.xxx:dingotvport.
HUSK: Der skal være andre spillere på serveren, før du kan joine som GOTV spectator :-)

Det var det - nu har du helt styr på GOTV, tillykke! :-)