Server guide - Hvilken skal jeg vælge?

Før du vælger en dedikeret server, er det en god idé at få en grundlæggende forståelse for, hvilke specifikationer der passer til netop dine behov.

Hos Nice-Hosting har vi 2 forskellige hoved-grupper indenfor dedikerede servere, der opdeler dem i henholdsvist CPU-prioriterede og RAM-prioirterede servere.

Nedenfor kan du læse informationer og anbefalinger til vores dedikerede servere.

Vi håber denne guide hjælpre dig til at vælge netop den server, der vil passe præcis til dine behov :-)
Såfremt du har spørgsmål eller ønsker rådgivning, kan du altid kontakte os i en support-ticket.

Minecraft servere:
1 - 5 Minecraft servere:

Skal du køre 1 til 5 Minecraft-servere på din dedikerede maskine, vil der højest sandsynligt være en stor mængde spillere på den enkelte Minecraft-server. Herved vil det altså kræve en større mængde CPU-kraft, end hvis spillerne var delt ud på flere servere. Mange tænker at flere spillere er lig med større RAM-forbrug, men dette er kun delvist sandt. Ud over at der skal bruges mere RAM ved flere spillere, bliver behovet for en hurtigere og stærkere CPU også forøget. Er din servers CPU ikke stærk og hurtig nok til at følge med de mange spillere, vil du opleve lagg - ligegyldigt hvor mange GB RAM du har. Da der ikke skal køres mange servere samtidig, er det en god idé at vælge en server med færre kerner, men med høj Ghz. (Ghz er hastigheden på din CPU).

Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på vores CPU-prioriterede servere, hvis dit behov matcher ovenstående.

Herunder kan du se et skema der viser hvilke servere vi anbefaler, til den mængde af spillere og servere du forventer:

Antal mc-servere  Antal spillere pr. server  Anbefalet dedikeret server
 1  100+   i7 4790K - 16 GB
 1  200+   i7-4790K OC - 32 GB
 1  300+   i7-4790K OC - 32 GB
 2-5  100+   i7-6700K - 64 GB
 2-5  200+   i7-6700K OC - 64 GB
 2-5  300+   E5 1650v2 - 128 GB

5 eller flere Minecraft servere:

Ønsker du derimod at køre en større mængde Minecraft servere samtidig - som f.eks. med et BungeeCord-system (Hub Server), vil det være en god idé at vælge en server der har en eller flere CPU'er med flere kerner, samt en større mængde RAM. Da der skal køres mange servere samtidig, vil spillerne højest sandsynligt være fordelt ud på de mange servere, hvorved der ikke er mange samlet på én server. Der er derfor ikke behov for lige så høj Ghz pr. kerne, men derimod behov for en større mængde RAM, for at kunne opveje for de mange servere. Ved at have flere kerner i din CPU, kan forbruget fordeles ligeligt til serverne, og du sikrer derved at hver serverne har en mere ligelig mængde CPU-kraft tildelt.

Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på vores RAM-prioriterede servere, hvis dit behov matcher ovenstående.

Herunder kan du se et skema der viser hvilke servere vi anbefaler, til den mængde af spillere og servere du forventer:

Antal mc-servere  Antal spillere pr. server  Anbefalet dedikeret server
 5  ~ 50-100   Xeon E5 1620 - 64 GB
 5-7  ~ 50-100   E5 1650v2 - 128 GB
 7-10  ~ 50-100   Xeon E5 1620v2 - 128 GB
 10+  ~ 50-100   2xE5 2630v3 - 128 GB

Har du et specielt setup, eller er der ingen af ovenstående skemaer der passer til dine behov?
Så er du altid mere end velkommen til at kontakte os! Vi rådgiver dig med glæde, og finder den server der passer til præcis dine behov!

CS:GO servere:

Læs også

Jeg har mistet mit password (root)

Guiden er endnu ikke færdiggjort!

Hvordan kommer jeg igang? (Part 1 - Installation)

Guiden er endnu ikke færdiggjort!

Gennemgang af kontrolpanelet og dets funktioner

Guiden er endnu ikke færdiggjort!

Hvordan kommer jeg igang? (Part 2 - Putty)

Guiden er endnu ikke færdiggjort!

Hvordan kommer jeg igang? (Part 3 - FileZilla)

Guiden er endnu ikke færdiggjort!