Min Server Lagger

Vi kender det nok allesammen, af og til kan der være lag på en Minecraft-server, og det er bare mega irriterende! Lag kan være svært at give en generel løsning på, da det kan skyldes en række forskellige ting. Derfor er denne guide en liste over tips, som du kan forsøge at gøre brug af for at få gjort din server lagfri igen. Det allervigtigste at huske på er at alle servere når man får dem jo er lagfri, så det er somregel det man installerer eller foretager sig på serverene der generer lag - og derfor kan problemet også altid løses, på den ene eller den anden måde.


TIP 1: Lagger alle - eller er det bare dig? 

En rigtig god ting at undersøge i forbindelse med lag, er om det er alle spillere på serveren der oplever lag. Hvis det kun er dig selv, og ingen andre - så er problemet formentligt din egen computer, eller internetforbindelse. Typisk kan det også være en god idé at forsøge at geninstallere Minecraft på din computer. Lagger alle derimod, så er problemet mere generelt - og har altså ikke noget med dit setup at gøre. 


TIP 2: Tjek din konsol - den fortæller mange hemmeligheder!

I venstre side af Minecraftpanelet, kan du trykke på 'konsol'. Når du kommer ind her ser du en slags chat, som der hele tiden kommer med nye beskeder. Konsollen er på en måde din servers "hjerne", og alt hvad der sker på serveren af kommandoer, de vil fremgå af din konsol. Derfor kan du også spotte mange fejl her! Du kan prøve at holde øje med konsollen mens din server kører - kommer der nogle fejlbeskeder? Hvis der kommer fejlbeskeder, så skal du være på udkig efter hvilket plugin det vedrører. Dette plugin kan være problemet. Når du kontakter support er det også altid en god idé, at medsende fejlbeskeder fra konsollen. Du kan også forsøge at stoppe serveren, og derefter starte den, for at holde øje med fejlbeskeder under serverens opstart :-)


TIP 3: Brug lagminimerende/lagfjernende plugins!

Der findes forskellige plugins, der kan være med til at fjerne lag fra din server. Et af de allermest simple er ClearLagg - som kan hentes her. ClearLagg fjerner automatisk ting der ligger på jorden, når de har lagt der i noget tid. På den måde ligger der ikke en helt masse blocks/items på jorden, som kan være med til at skabe lag. Generelt er ClearLagg et ganske fint plugin at have på din server!


TIP 4: Reset din server/verden 

Stadig intet held med at få fjernet lag fra din server? Okay - generelt kan lag skyldes to ting: din verden (world), eller dine plugins. Derfor er det en god idé at resette din server fuldstændigt - altså at fjerne både din verden, og dine plugins. En guide til at resette din server kan du finde her. Hvis du bare ikke kan undvære din verden eller dine plugins - kan du selvfølgelig også prøve at nøjes med at slette kun dine plugins, eller din verden via din servers FTP. Du kan finde en guide til kun at resette din verden lige her :-) 


Kan du bare ikke få dit lag til at gå væk? Irriterende! - men bare rolig, kontakt os via en support-ticket, så prøver vi at finde en løsning sammen med dig!

Relaterede artikler

Grundlæggende guide til Minecraftpanelet

1. Chat  Her kan du se chatten, og hvad der foregår i den. 2. Konsol  Her har du adgang til...

Server MOTD

Med en serverbeskrivelse (MOTD), kan spillere der har tilføjet din IP til deres serverliste, læse...

Lav din egen kommando til planlagte handlinger

I denne guide kan du lære hvordan du tilføjer din egen kommando til en planlagt handling.Ved du...

Hvordan benytter jeg planlagte handlinger?

      Denne guide er også lavet i en video-version! - Så hvis du hellere vil se og høre...

Hvordan installerer jeg og bruger WinSCP (FTP)?

I denne guide kan du lære hvordan du installerer og bruger WinSCP. WinSCP er et FTP program...